Baghrir marokkaanse pannenkoeken

Baghrir marokkaanse pannenkoeken

Smulweb imageSmulweb

Met Baghrir Marokkaanse pannenkoeken zet je in no time iets bijzonders op tafel. Deze zachte, gelaagde pannenkoeken rijzen door de gist net wat anders dan onze Hollandse variant. Heerlijk met honing-boter-mengsel. Perfect voor een uitgebreide brunch!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Baghrir marokkaanse pannenkoeken op tafel.

  1. Doe de (gries)meel in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe het zout, de bakkersgist en de eieren in het kuiltje. Begin het deeg te mengen en te kneden en voeg geleidelijk wat lauw water toe.
  2. Voeg telkens wat lauw water toe als het deeg te droog wordt en maak zo een elastisch beslag dat dikker is dan voor gewone pannenkoeken en dunner dan brooddeeg. Laat het deeg onder een theedoek op een warm plekje rijzen tot het volume verdriedubbeld is (ongeveer 20 minuten).
  3. Verwarm een koekenpan (met anti-aanbaklaag). Strijk wat eiwit over de bodem uit. Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Bak de pannenkoek aan beide zijden.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel.
  5. Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt. Strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en besmeer 'm ook met honingboter. Herhaal dit voor alle pannenkoeken.
  6. Serveer de pannenkoeken warm of lauw.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken