Tajine met kip

Tajine met kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tajine met kip gemaakt van o.a. saffraan, citroen, koriander en komijn. De kipstukken worden in een vuurvaste schotel gemengd met ui, knoflook en peterselie. Het geheel wordt bestrooid met schijfjes citroen, die worden gezoet met poedersuiker en zout. Na 45 minuten zachtjes stoven, is deze tajine een lust voor de smaakpapillen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 320 g Kippenvleugels
  • 333.3333333333 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine met kip op tafel.

  1. Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een vijzel (of hakmolen of koffiemolen).
  2. Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.
  3. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.
  4. Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door wat zout en verdeel ze over de schotel.
  5. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de andere zijde nog 7 min. bakken.
  6. Blus met water en citroensap.
  7. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht vuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip