Gewokte kipfilet met spitskool en gember is heel anders

Gewokte kipfilet met spitskool en gember is heel anders

Smulweb imageSmulweb

Gewokte kipfilet met spitskool en gember in een marinade van sherry, ketjap, sambal en citroensap. Geserveerd met paprika en peper, op smaak gebracht met zout.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gewokte kipfilet met spitskool en gember is heel anders op tafel.

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de ketjap, de sambal en het citroensap.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur in de koelkast in het mengsel.
  3. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de gember klein.
  4. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de kipfilet in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar.
  6. Maak het gerecht op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Kool Spitskool