Pittige mexicaanse bonenschotel met rijst

Pittige mexicaanse bonenschotel met rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Mexicaanse bonenschotel met rijst, is zeer smaakvol. Met o.a. paprika, tomatenblokjes, bonen en lekkere kruiden is het gerecht lekker kruidig, maar niet te pittig. Een perfecte maaltijd voor een gezellig avondje met vrienden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige mexicaanse bonenschotel met rijst op tafel.

  1. Pel en snipper de uien. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Pers de knoflook uit. Halveer het pepertje, verwijder desgewenst de zaadjes en snipper de helften fijn.
  2. Maak alvast de bouillon en spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Bak de uien mee. Voeg paprikareepjes en het Spaanse pepertje toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Voeg knoflook toe en bak nog even mee.
  4. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. Voeg tomatenblokjes met vocht toe, schenk er zoveel bouillon bij dat de rijst net onderstaat.
  5. Strooi de kruiden erover (behalve de koriander of peterselie) en voeg naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, zachtjes in ca. 30 minuten gaar worden.
  6. Roer de uitgelekte bonen erdoor en laat alles door en door warm worden.
  7. Voeg koriander of peterselie toe voor de finishing touch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Bonen Bonenschotel