Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Langzame stoofschotel met rode kool en appel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150°C/gasstand 2. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, snijd hem in vieren en verwijder de stronk. Versnipper de kool met een scherp mes of in de keukenmachine.
- Vermeng knoflook met specerijen en suiker.
- Vet de ovenschaal heel licht in en bedek de schotel met een laag rodekool. Strooi er peper over en doe daar een laag ui met appel over. Bestrooi met een beetje van het specerijen mengsel. Herhaal deze volgorde totdat alles op is.
- Giet de wijnazijn erover en bedek met klontjes boter. Doe het deksel op de schotel of sluit goed af met aluminiumfolie (glimmende kant naar beneden) en zet in de oven.
- Laat in 2-2,5 uur gaar stoven (als je de hoeveelheid hebt verminderd, verkort dan ook de stooftijd!).