Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocolade-fudge taart op tafel.
- Maak eerst de twee taarthelften: doe de chocolade en de melk in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes tot de chocolade zacht is. Neem van het vuur en roer glad. Zorg ervoor dat het niet te veel afkoelt.
- Klop boter en suiker schuimig, voeg een voor een de eieren toe. Roer nu het chocolademengsel erdoorheen. Zeef meel en cacaopoeder boven het beslag en spatel het erdoorheen. Schep het mengsel in twee springvormen van 18 cm doorsnede. Zorg dat de bovenkanten gladgestreken zijn.
- Bak 35 tot 40 minuten in een tot 180 graden voorverwarmde oven.
- Maak de chocoladefudge als volgt: doe alle ingrediënten voor de vulling in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes de inhoud tot alles is gesmolten. Haal van het vuur en roer het mengsel glad. Laat afkoelen en klop regelmatig even door.
- Stort de taarten op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
- Wanneer de fudge mooi dik is, besmeer direct de taarten ermee. Bestrijk de gehele buitenkant met het resterende fudgeglazuur.