Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kaaskoekjes a la pappa op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C-200°C.
- Zet de ingrediënten klaar en weeg ze af.
- Rasp de kaas en snijd de harde boter in stukjes.
- Meng de boter, kaas, peper en zout en kneed het tot alles goed vermengd is.
- Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 15-30 minuten in de koelkast rusten.
- Laat het deeg nog even (±5 min) op het werkvlak liggen en bestuif het werkvlak met bloem.
- Rol het deeg uit en snijd het in reepjes van ongeveer ½ cm dik en 8cm lang en 2cm breed.
- Bak de stengels (of rondjes) in het midden van de oven voor 15-17 minuten op 200°C (afhankelijk van je oven).
- De stengels moeten lichtbruin zijn en niet te donker anders smaken ze bitter.