Honing- griesmeelcake met sinaasappelsiroop

Honing- griesmeelcake met sinaasappelsiroop

Smulweb imageSmulweb

Deze honing-griesmeelcake met sinaasappelsiroop is perfect voor een zoete lekkernij. De cake heeft een heerlijke structuur dankzij de griesmeel en een subtiele zoetheid van de honing. De sinaasappelsiroop met een vleugje kaneel maakt het helemaal af!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Honing- griesmeelcake met sinaasappelsiroop op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng griesmeel met bloem, bakpoeder en een mespunt zout.
  2. Splits de eieren (eierdooiers en eiwitten). Klop de eierdooiers los met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Roer het eimengsel door het griesmeelmengsel.
  3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het griesmeelbeslag. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm (ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm).
  4. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
  5. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Kook in een steelpan het sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en de achtergehouden honing tot siroopdikte in.
  6. Haal de cake uit de vorm en leg het op een schaal. Schenk de warme siroop eroverheen. Serveer warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake