Tepsi(midden-oosten)

Tepsi(midden-oosten)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Tepsi, een Midden-Oosters gerecht van lamsvlees en groenten. Bak het vlees bruin en voeg gebakken uien, courgette, aubergine en paprika toe. Kruid met tijm en laurier, voeg peper en zout toe en laat een uur sudderen in een oven van 220°C. Smullen maar!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Lamsfilet
  • 4 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tepsi(midden-oosten) op tafel.

  1. Snijd het lamsvlees in blokjes en verwarm een paar soeplepels olijfolie in een wok. Bak hierin het vlees bruin en schep het in een ovenschotel.
  2. Bak de uien en voeg deze toe aan het vlees in de ovenschotel.
  3. Bak de courgette, aubergine en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de ovenschotel. Bak vervolgens de schijfjes tomaat kort en leg deze bovenop de groenteschotel.
  4. Voeg tijm, laurier, peper en zout toe.
  5. Laat de ovenschotel een uur sudderen in een voorverwarmde oven op 220 °C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel