Baked alaska ijstaart

Baked alaska ijstaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor Baked Alaska ijstaart. Lagen cake besprenkeld met likeur, bollen ijs, fruit, stijfgeklopt eiwit, en mooi goudbruin gebakken in de oven. Zo verras je iedere gast.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 ml Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Baked alaska ijstaart op tafel.

  1. Leg 3 plakken cake in de lengte op de ovale schaal.
  2. Besprenkel de plakken cake met de likeur en verdeel hierop de bollen ijs en de stukjes fruit. Druk het gelijk een beetje in de ovale vorm. Dek het af met de overige plakken cake en besprenkel ze met de rest van de likeur. Laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen.
  3. Maak de mengkom en de kloppers van de mixer vetvrij met wat citroensap. Klop de eiwitten.
  4. Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende de suiker er aan toevoegen. Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is.
  5. De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen. Deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een spuitzak met een gekarteld spuitje. Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik.
  6. De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250 graden). Zet de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten.
  7. De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts