Ovenschotel a la louise

Ovenschotel a la louise

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke ovenschotel a la Louise! Het gerecht bestaat uit gehakt, aardappelpuree, ui, prei, champignons en spitskool. Dit alles is vervolgens bedekt met geraspte kaas en wordt gebakken in de oven. Een heerlijk gerecht voor de hele familie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(19)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel a la louise op tafel.

  1. Vet de ovenschotel in met boter of olie. Verwarm de oven voor op 175-180°C. Zet de aardappels op en kook ze gaar.
  2. Doe het gehakt in een grote anti-aanbakpan of wok en zet het op een laag vuur zodat het eigen vet loslaat. Breek het gehakt regelmatig met een houten lepel.
  3. Zet het vuur hoog en laat het gehakt bruin worden. Haal het gehakt uit de pan en doe het in een schaal.
  4. Bak de uien (met eventueel de bruine suiker) in wat boter of olie tot ze glazig zijn. Bak op het laatst ook de knoflook even mee. Voeg dan de gesneden prei en eventueel de verse selderij toe. Voeg als dat goed vermengd is de champignons en spitskool toe en bak alles goed door.
  5. Voeg het gehakt, peper, zout, gedroogde kruiden, kerrie, ketchup en ketjap toe. Proef of er voldoende kruiden in zitten en voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe.
  6. Maak aardappelpuree en voeg eventueel nog een scheutje melk of room toe. Roer alles goed door elkaar en doe het in de ingevette ovenschaal. Als je wat puree apart hebt gehouden, strijk het dan uit over de schaal.
  7. Strooi geraspte kaas eroverheen en bak in de oven gedurende 20-25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel