Vissoep

Vissoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige vissoep met selderie, prei en bacon. Het is een waanzinnig lekkere soep die niet al te moeilijk is om te maken. Serveer het met grof brood en smeerboter en je hebt een fantastische maaltijd.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij
  • 0.5 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vissoep op tafel.

  1. Verwarm 2 eetlepels olie en laat daarin de ui en de knoflook glazig worden.
  2. Was de rijst en doe die met 2 1/2 dl kokend water in de pan. Draai de warmtebron laag.
  3. Snijd de selderieknol in plakken, schil deze dik en snijd de plakken in smalle repen. Doe dit ook met de prei, de worteltjes en de venkelknol. Was de groenten en leg ze, met aanhangend water, op de rijst.
  4. Was de vis, verwijder graten en vel. Roer door de bloem peper en zout en wentel daar de vis door. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de vis vlug aan alle zijden even aan.
  5. Doe de vis dan met basilicum, de dragon, de rozemarijn, de tomaten en de bouillonblokjes in de pan. Schenk er 1 liter kokend water bij en laat de rijst, groenten en vis op een niet te hoge vlam of plaat gaar worden.
  6. Proef de vissoep, voeg naar smaak aroma, peper of zout toe en roer even door de soep. Selderie is beter bestand tegen warmte en kan al voor het proeven worden toegevoegd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep