Funchi

Funchi

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens deze Antiliaanse delicatesse: Funfi! Een traditioneel maïsgerecht dat wordt geserveerd als ontbijt, lunch of bijgerecht. Serveer met stoofvlees, bakkeljauw of vis. Bon apetit!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water
  • 200 g Maismeel voor polenta
  • 1 Basis voor minestronesoep
  • 100 g Biologisch Polenta 1:1

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Funchi op tafel.

  1. Breng het water aan de kook met de boter en zout (naar smaak).
  2. Voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe. Zorg dat het mengsel aan de kook blijft.
  3. Kook de funchi al roerend in circa 10 minuten tot een heel dikke brei. Goed blijven roeren!
  4. Schep de funchi op een natgemaakt diep bord en leg er een natgemaakt plat bord op. Keer ze samen en verwijder het diepe bord.
  5. Laat de funchi iets afkoelen (en opstijven) en snijd hem dan in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken