- 1 Rode peper
- 2 Sereh / Citroengras
- 7.5 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroengras-marinade op tafel.
- Snijd de kip in 10 stukken. Hak de knoflook en sjalotjes grof. Hak de koriander fijn. Snijd de wortels van het citroengras en snijd de onderste 5 cm van de stengels af. Hak de citroengras grof.
- Doe het citroengras, gemberwortel, knoflook, sjalotjes, koriander, palmsuiker, kokosmelk, vissaus en sojasaus in de keukenmachine en maak er een smeuïg sausje van.
- Leg de kipstukken in een schaal en schenk de marinade eroverheen. Schep alles goed om. Dek de schaal af en zet hem 4 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipstukken op een rooster op de braadslee. Bak de kipstukken in 30 minuten goudbruin en gaar. Draai ze regelmatig om en kwast ze af en toe in met de marinade.
- Verdeel de kipstukken over 6 borden. Garneer met de citroenschijfjes en peper.