Honing-dadelcake

Honing-dadelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze honing-dadelcake is het perfecte dessert. Met honing, dadel, en kruiden verpakt in een luchtige cake, en met een warme honing-laag er overheen, maakt dit je maaltijd compleet. Serveer het met een kopje thee voor het perfecte avondje.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 120 g Dadel
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Honing-dadelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in, bekleed hem met bakpapier en vet het papier in.
  2. Doe de mix met de dadels, kruiden, ei en karnemelk in een kom. Meng met de mixer alles op lage snelheid 1 minuut tot het goed gemengd is. Dan 2 minuten op matige snelheid tot een glad mengsel.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 35 minuten tot een breinaald die erin gestoken is er schoon uitkomt.
  4. Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten en dan afkoelen op een rooster.
  5. Doe de honing, boter en water in een kleine pan. Roer op laag vuur 1 minuut tot de boter gesmolten is. Besmeer de cake met het warme honingmengsel.
  6. Strooi er poedersuiker over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake