Stoofpotje van rundvlees met bokbier

Stoofpotje van rundvlees met bokbier

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk stoofpotje van rundvlees met bokbier op jouw avondmaal. Het malse rundvlees is omhuld en perfect gegaard in een smakelijke saus van tomatenpuree, azijn en laurierblaadjes. Serveer met brood om de smaak te omarmen.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpotje van rundvlees met bokbier op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien grof.
  2. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de resterende boter toe en herhaal deze procedure. Laat de ui in de braadpan omscheppend lichtbruin kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de azijn, de laurierblaadjes en de bloem toe en roer goed.
  4. Voeg het bier toe en breng al roerend aan de kook. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe en bestrooi met zout en peper. Schep goed om en laat met een deksel op de pan op laag vuur 2-2,5 uur stoven (de saus mag niet koken).
  5. Voeg zo nodig een extra scheutje water toe als het vlees te droog mocht worden. Breng de saus op smaak met de mosterd en zo nodig wat zout en peper.
  6. EET SMAKELIJK! Groetjes Micky.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees