Abrikozenjam

Abrikozenjam

Smulweb imageSmulweb

Verse abrikozen, 7 pitten en geleisuiker zijn de basis voor heerlijke, zelfgemaakte abrikozenjam. Lekker op de boterham of door de yoghurt.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Abrikozenjam op tafel.

  1. Maak de abrikozen schoon en snijd ze in niet te kleine stukjes. Kraak 7 van de abrikozenpitten en bind ze in een katoenen lapje.
  2. Breng de vruchten met de pitten aan de kook en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel een beetje water toe.
  3. Roer de geleisuiker en de citroensap erdoor. Breng de vruchten weer aan de kook en laat de jam onafgedekt ca. 4 minuten flink doorkoken. Roer af en toe om.
  4. Schep de jam in schone potten en sluit ze af met vochtig huishoudfolie of cellofaan. Doe de schroefdeksel erop en laat de potten omgekeerd op een doek afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam