- 175 g Zure room
- 200 g jumbo digestive biscuit pure chocolade
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade cheesecake uit de oven toppertje op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van 23 cm doorsnee licht in.
- Vermeng voor de bodem de kruimels, boter en kaneelpoeder. Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Smelt de chocolade en zet deze apart.
- Klop de roomkaas glad en kop de suiker en vanille-essence erdoor. Voeg de eieren een voor een toe.
- Roer een papje van zure room en de cacaopoeder. Roer dit door het roomkaasmengsel. Roer de gesmolten chocolade erdoor.
- Giet de vulling op de bodem. Bak de taart 1 uur.
- Laat de taart afkoelen in de vorm, verwijder de rand en schuif de taart op een mooie schaal en dien op.
- Koud opdienen.