Griekse feta taart

Griekse feta taart

Smulweb imageSmulweb

Proef Griekenland met deze verrukkelijke feta taart. Een heerlijke combinatie van spinazie, feta, verse kruiden en bladerdeeg. Perfect om te serveren als diner met een salade of in kleinere stukjes tijdens een borrel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse feta taart op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de spinazie en warm deze op in het eigen vocht.
  2. Kluts de eieren. Snijd de kruiden en knoflook fijn. Roer kruiden en knoflook met een snufje zout en peper door het geklutste ei.
  3. Vet de vorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Meng feta in blokjes of verkruimeld met de spinazie en verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
  4. Giet het eiermengsel eroverheen en houd een beetje achter. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen. Bestrijk deze stukjes met een laagje eimengsel.
  5. Bak de taart gedurende 45 minuten in de oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart