Vichysoise op oosterse wijze (aardappel-preisoep vegetarisch)

Vichysoise op oosterse wijze (aardappel-preisoep vegetarisch)

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische aardappel-preisoep op oosterse wijze met gember, kurkuma, cocosmelk en champignons. Heerlijk zacht en romig van smaak. Gegarandeerd een succes!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vichysoise op oosterse wijze (aardappel-preisoep vegetarisch) op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Was de prei en snijd in grove stukken. Bewaar het witte deel apart gesneden als vulling voor de soep. Pel het sjalotje en snijd in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd zeer fijn. Snijd de sereh (citroengras) in grove stukken als je het gebruikt.
  2. Verhit olie in een pan en bak de aardappelen, prei, sjalotjes, gember en sereh op een lage warmtebron al roerend totdat ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg kurkuma toe en bak even mee.
  3. Voeg groentebouillon en kokosmelk toe. Voeg het pepertje toe.
  4. Laat de soep op een lage warmtebron plm.20 minuten koken. Haal sereh en chilipepertje uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Bak plakjes champignons in 1 eetlepel zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn. Voeg toe aan de soep samen met het restant gesneden prei.
  6. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat tabasco.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch