Vijgenjam met vanille en steranijs

Vijgenjam met vanille en steranijs

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen vijgenjam met vanille en steranijs. Vijgen in lagen met suiker, vanillestokje en steranijs laten intrekken. Koken met honing en citroensap en in potten gieten als dessert topping.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vijgenjam met vanille en steranijs op tafel.

  1. Snijd de vijgen in partjes.
  2. Leg ze in lagen in een kom en strooi tussen elke laag wat suiker.
  3. Snijd het vanillestokje open en steek dit samen met de steranijs tussen de vijgen.
  4. Laat dit mengsel ongeveer 8 uur intrekken.
  5. Breng het mengsel samen met de honing en het citroensap aan de kook en laat de jam ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Schenk het mengsel in de potten en sluit ze direct.
  7. Zet de potten op hun kop en laat de jam zo afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Jam