Knoflookgarnalen tapas

Knoflookgarnalen tapas

Smulweb imageSmulweb

Knoflookgarnalenspiesjes zijn het hele jaar door favoriete tapas voor op de BBQ, maar ook uit de pan kunnen ze niet weerstaan. Venkel, pepervlokken, peterselie en knoflook maken dit simpele recept tot een Spaanse lekkernij.

15 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Knoflookgarnalen tapas op tafel.

  1. Verwijder het darmkanaal uit de reuzengarnalen. Het idee garnalendrek te eten is niet erg aantrekkelijk.
  2. Verhit een grote hoeveelheid olie in een pan (dit is voor in de ovenschaaltjes).
  3. Verhit de olie en bak daarin laurier en pepervlokken (als je minder knoflooksmaak wil kun je de knoflook al toevoegen). Bak zachtjes en voeg dan de garnalen toe. Bak de garnalen kort en breng op smaak met peper en zout. Verhit de pan kort op hoog vuur en voeg dan de knoflook toe. Neem de pan van het vuur en meng alles goed.
  4. Verdeel de garnalen over de ovenschaaltjes en giet de hete olie er overheen tot de garnalen onder staan. Bestrooi met peterselie en voeg eventueel nog wat peper en zout toe om de olie op smaak te brengen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas