Loempia

Loempia

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met zelfgemaakte loempia's. Vul het dunne loempiavelletje met een vulling van kip, omelet en groenten zoals prei, wortel en taugé. Bak het goudbruin in olie en serveer bijvoorbeeld met chili- of sojasaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Loempia op tafel.

  1. Maak een beslag van het meel, maizena, eiwitten en zout zonder klontjes. Bak hele dunne pannenkoekjes in de anti-aanbak koekenpan. Bak de loempiavellen enkel droog, ze mogen niet verkleuren of bruin worden. Ze zijn goed als ze loslaten van de bodem. Laat de vellen goed afkoelen.
  2. Breng een halve liter water aan de kook en voeg de kippenbouillontablet toe. Kook de kipfilet in de bouillon gaar. Snijd de kipfilet in stukjes of pluk het uit elkaar en bewaar het op een schaal. Snijd de ui in halve ringen, pel de knoflook en hak fijn. Was de groenten en snijd de prei in ringen, de selderij fijn en de winterwortel in reepjes. Bak van de 3 eieren een dik omelet met peper en zout. Snijd deze in reepjes.
  3. Maak de wok heet met een beetje olie en voeg trassie, knoflook, zout/peper/noot/vet-sin toe. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt en de trassie smelt. Voeg gelijk de uien toe en laat ze bijna zacht worden samen met de wortel. Voeg daarna prei, selderij, kip, omelet toe en hussel alles door elkaar tot het warm is. Laat bijna afkoelen en voeg op het laatst de tauge toe en roer goed door.
  4. Pak een loempiavel en vul het met twee lepels vulling (hangt af van de grootte van het vel). Vouw links en rechts de vel over de vulling en dan de boven- en onderkant. Maak van bloem en water een dik papje en plak daarmee de vel dicht.
  5. Maak de wok schoon en vul met 2 cm olie, laat deze heet worden. Bak de loempia's in de hete olie aan beide kanten bruin. Pas op, er kan vocht uit de loempia in het hete vet druipen en dan begint de olie te spetteren. Hoe beter je de loempia dichtplakt, hoe minder vocht er in het vet druipt. Dit geldt ook voor de vellen, deze moeten wel heel blijven als ze gevuld zijn.
eet smakelijk