Ceasar salade a la californie

Ceasar salade a la californie

Smulweb imageSmulweb

Deze Ceasar salade a la californie is alles wat je nodig hebt voor een heerlijk, zomers gerecht. Knapperige sla, krokante croutons, uitgebakken spek en een saus met citroen en worcestershiresaus. Meng alles door elkaar en geniet van een heerlijke maaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ceasar salade a la californie op tafel.

  1. Snij de harde stronk van de sla af, was de losse bladeren en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd ontbijtspek of bacon in reepjes. Bak de ontbijtspek of baconreepjes uit in een hete koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Snijd het witbrood in kleine blokjes en bak ze in dezelfde pan tot krokante croutons. Haal het spek uit de pan, giet er zonnebloemolie in en bak de knoflook kort mee op het eind.
  3. Kook de eieren 1 minuut (niet langer) in kokend water, schrik ze af met koud water, breek ze in een kom en meng de nog vrijwel vloeibare inhoud met citroensap, olijfolie en worcestershiresaus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de slabladeren overdwars in stroken van 2 cm en meng ze met de saus. Spoel de ansjovis af, droog hem af en snijd hem klein. Strooi de ansjovis, spek en croutons over de salade. Rasp de kaas grof er over heen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade