Stoomcake

Stoomcake

Smulweb imageSmulweb

Met een stoomoven maak je de aller lekkerste stoomcake, maar het kan ook op het fornuis. Door de combinatie van vanille, chocolade en pandan krijg je elke hap weer een andere smaakbeleving. Loopt het water je al in de mond?

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoomcake op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao, in een kom.
  2. Mix het geheel tot een gladde massa die als een dikke band van de lepel afloopt.
  3. Doe de helft van het beslag in een andere kom en voeg de cacao toe. Roer dit goed door.
  4. Breng een pan met water aan de kook (het moet het vergiet niet kunnen raken).
  5. Bedek het vergiet met een theedoek en giet de twee soorten beslag om en om op de theedoek.
  6. Bekleed een deksel met nog een theedoek en zet deze daarna op de pan.
  7. Na ongeveer 30 minuten stomen is de cake klaar, maar houd dit zelf ook een beetje in de gaten.
  8. Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna in dunne puntjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake