Semifreddo ai pistacchi con salsa di miele

Semifreddo ai pistacchi con salsa di miele

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een geweldige Italiaanse traktatie met deze Semifreddo ai pistacchi con salsa di miele. Gehakte pistachenoten, amandelen en noga met slagroom ijs mengen en in de vriezer zetten voor minimaal 3 uur. Serveren met luchtige slagroom en honing-Amaretto-saus. Beter wordt het niet!

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 50 g witte nougat

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Semifreddo ai pistacchi con salsa di miele op tafel.

  1. Bekleed een cakevorm (inhoud 1 liter) met bakpapier. Laat het papier over de zijkanten aan de buitenkant hangen. Zet de vorm in de diepvries.
  2. Rooster de pijnboompitten en de amandelen in een koekenpan, laat ze niet te donker worden. Hak de pistachenoten, de pijnboompitten en de amandelen met de staafmixer wat fijn maar zorg ervoor dat de noten nog behoorlijk grof zijn. Doe de noga in een plastic zakje en verkruimel dit met de deegroller.
  3. Laat het slagroomijs op kamertemperatuur zacht worden zonder dat dit gaat smelten. Voeg de noten toe en de nogastukjes. Meng alles door het ijs en stort het geheel in de cakevorm. Strijk de bovenkant met een spatel glad. Zet de cakevorm voor tenminste 3 uur in de diepvries.
  4. Klop de slagroom luchtig en roer er de honing en de Amaretto door, dit moet een cremeachtig mengsel worden.
  5. Haal de semifreddo uit de vorm door de vorm niet langer dan een halve minuut in een bak met warm water te houden.
  6. Snijd de semifreddo in dikke plakken met een mes. Houd het mes in kokend water, droog het af voordat je de volgende plak snijdt.
  7. Bestrooi de semifreddo met wat grof gehakte pistachenoten en dien direct op. Serveer de honingsaus er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen