Zelfgemaakte franse croissants

Zelfgemaakte franse croissants

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte franse croissants zijn zo lekker, daar draai je met liefde een paar uurtjes voor in de keuken. Vers, knapperig en zacht van binnen. Alleen nog een flinke laag boter erop smeren en dan: genieten!

60 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte franse croissants op tafel.

  1. Doe de melk in de mengkom en brokkel de gist erin. Roer alles goed glad.
  2. Roer ongeveer 2 el bloem erdoorheen.
  3. Bestrooi het geheel licht met bloem en suiker.
  4. Laat het afgedekt ongeveer 15 minuten rijzen.
  5. Voeg de rest van de suiker, bloem, zout, het ei en 1 el roomboter toe. Kneed alles tot een glad en soepel deeg.
  6. Laat het afgedekt ongeveer 20 minuten in de koelkast rusten.
  7. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het wat uit. Snij met een scherp mes een kruis in het midden.
  8. Rol het deeg nu uit tot een vierkant en leg de roomboter in het midden. Vouw de hoeken over de boter en druk het deeg aan.
  9. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een rechthoek en vouw het in de lengte op. Herhaal dit nog 2 keer.
  10. Zet het deeg tussendoor 5 minuten afgedekt in de koelkast.
  11. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 x 35 cm. Snij de randen recht en snij de rechthoek in de lengte doormidden. Snijd driehoeken van het deeg en rol ze op vanaf de brede kant naar de punt.
  12. Buig de uiteinden van de hoorntjes zodat ze de vorm van een croissant krijgen. Leg de croissants op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze afgedekt tot dubbele grootte rijzen.
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de croissants met losgeklopte eidooier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat de croissants afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Croissants