Kipfilet gevuld met parmaham kaas en basilicum

Kipfilet gevuld met parmaham kaas en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Deze kipfilet gevuld met parmaham, kaas en basilicum is uit de kunst. Kruidig, zacht en oh zo smaakvol. Bakken en braden en daarna even afmaken in de oven. Serveer met een groene salade of gebakken aardappeltjes.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kipfilet gevuld met parmaham kaas en basilicum op tafel.

  1. Pellen en snipperen van knoflook. Bestrooi de kip met peper en een beetje zout. Beleg de kip met een plak rauwe ham. Vermeng Parmezaanse kaas met basilicum en strooi erover. Rol de kip voorzichtig op en zet vast met prikker.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de kiprolletjes hierin snel rondom bruin. Bak de knoflook heel even mee. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt. Haal de kip uit de pan en doe deze vervolgens over in een ovenschaal.
  3. Blus het vet af met wijn. Laat het een beetje inkoken totdat ongeveer de helft over is. Voeg de room culinair toe en breng het geheel aan de kook. Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Giet de saus over de kipfilets.
  4. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Kaas Kruiden