Spinazie ovenschotel met zalm puree en romige chevre

Spinazie ovenschotel met zalm puree en romige chevre

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel om van te smullen: spinazie, zalmsnippers en romige chèvre, afgedekt met aardappelpuree en plakjes ei, overgoten met mosterd-roomsaus en geraspte kaas. Klaar? Dan nog even paar minuten onder de grill.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie ovenschotel met zalm puree en romige chevre op tafel.

  1. Verwarm de grill voor. Kook de aardappelen met wat zout en maak een aardappelpuree.
  2. Roer room, mosterd, zout en peper door elkaar.
  3. Doe olie in een wok en verhit dit. Bak de spinazie hierin tot deze geslonken is. Haal de spinazie uit de wok en laat het uitlekken in een vergiet en druk het vocht uit de spinazie.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Beboter een ovenschaal en pers 1 teentje knoflook hierboven uit en wrijf de schaal hiermee in.
  6. Meng de spinazie met de chevre en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee. Leg hieroverheen de zalmsnippers. Verdeel daar bovenop de aardappelpuree met wat plakjes ei.
  7. Giet nu de roomsaus over het geheel en strooi er geraspte kaas over.
  8. Zet de schaal in de oven en grill het geheel 5 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel