Simpele gepofte aardappels

Simpele gepofte aardappels

Smulweb imageSmulweb

Heb jij trek in een lekker en simpel bijgerecht voor bij je vlees of visgerecht? Ga dan voor gepofte aardappels. Snel en makkelijk te bereiden met een vulling van kruidenboter. Je hoeft er alleen maar aluminiumfolie voor te gebruiken. Zeker het proberen waard!

15 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Simpele gepofte aardappels op tafel.

  1. Zet de oven aan en laat deze op 200 graden voorverwarmen.
  2. Was de aardappels goed en verwijder eventueel de schil.
  3. Leg de aardappels op een warmtebestendig bord en verwarm ze gedurende 5 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  4. Haal de aardappels uit de magnetron en laat ze even nagaren. Snijd een kruis uit de bovenkant en vul dit met kruidenboter.
  5. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en vouw dit strak en goed dicht.
  6. Leg de aardappels op een rooster in de voorverwarmde oven en laat ze ten minste 15 minuten staan.
  7. Des te langer je de aardappels laat staan, des te zachter ze worden. Maar pas op dat je ze niet te lang laat staan.
eet smakelijk