Pittige tomatenquiche met zure room

Pittige tomatenquiche met zure room

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte combinatie van de romige zure room, pittige kaas en frisse tomaten. De hartige tomatenquiche is ook nog eens makkelijk en snel te maken. Serveer als lunch, diner of bij de borrel.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige tomatenquiche met zure room op tafel.

  1. Doe bloem, snufje zout en boter in een kom en snijd de boter in kleine stukjes met 2 messen. Meng 4 el koud water erdoor en maak hiervan een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30 min in de koelkast.
  2. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd de bacon in stukjes. Vet een vorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Klopt de eieren los met zure room en peper. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel 1/3 van de kaas over de bodem en leg daarbovenop de tomaten en bacon. Bestrooi met peper. Verdeel het eimengsel eroverheen en strooi de rest van de kaas eroverheen.
  4. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel