- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige tomatenquiche met zure room op tafel.
- Doe bloem, snufje zout en boter in een kom en snijd de boter in kleine stukjes met 2 messen. Meng 4 el koud water erdoor en maak hiervan een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30 min in de koelkast.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd de bacon in stukjes. Vet een vorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klopt de eieren los met zure room en peper. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel 1/3 van de kaas over de bodem en leg daarbovenop de tomaten en bacon. Bestrooi met peper. Verdeel het eimengsel eroverheen en strooi de rest van de kaas eroverheen.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten.