Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus

Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus

Smulweb imageSmulweb

Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus, daar krijg je toch spontaan zin van in een culinaire avond! Met doordachte stappen zet je dit recept op tafel. Dat proef je.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chateaubriand met een overheerlijke rozijnen-portsaus op tafel.

  1. Week de rozijnen in de port ca. 30 minuten. Haal het vlees ca. 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
  2. Verhit 20 g van de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg intussen de rest van de boter toe en bak het vlees in 7-8 minuten rosé. Leg het vlees op een warm bord, bestrooi met peper en zout en houd het onder een deksel even warm.
  3. Giet het vet uit de pan en laat de bessengelei in de pan smelten. Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksels los. Voeg de rozijnen en de port toe en laat de saus 2 minuten koken.
  4. Roer het aardappelmeel met 1 el water glad en voeg dit al roerende bij de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over 2 borden. Serveer de saus apart of giet het over de biefstuk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees