Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassiek vanille-ijs op tafel.
- Schenk de melk in een steelpan met dikke bodem. Splijt het vanillestokje met een scherp mesje, voeg het stokje aan de melk toe, en breng dit aan de kook. Haal de pan meteen van het vuur en laat het stokje 15 minuten in de melk trekken. Verwijder dan het vanillestokje. Schraap het merg eruit en voeg dit toe aan de melk. Leg het stokje apart, en breng de melk weer aan de kook.
- Klop in een kom eierdooiers, suiker en maizena dik en schuimig. Klop er geleidelijk de hete melk door. Schenk het mengsel terug in de pan, en laat het al roerend op een laag vuur binden.
- Schenk de custard in een schaal als hij bindt en smeuïg is. Laat hem onder regelmatig roeren afkoelen. Met de hand:
- Klop de slagroom halfstijf (zodat hij dik is, maar nog wel van de lepel valt), schep hem door de custard en giet het mengsel in een plastic diepvriesbak. Zet hem 6 uur in de vriezer of tot hij stevig is, klop hem 2 keer met een vork door, of gebruik de keukenmachine op een lage stand. Met de ijsmachine:
- Roer de slagroom door de custard en laat het mengsel draaien tot het stevig is.