Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel aardappelen of krieltjes met zalm tomaten en lenteuitjes op tafel.
- Snij de vis in blokjes.
- Halveer de krieltjes en kook ze in water met zout, afhankelijk van de grootte, plm. 6-8 minuten. Laat ze goed uitlekken. Als je gewone aardappelen gebruikt, snij ze dan in niet te kleine blokjes.
- Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes.
- Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schep in een kom de zalm-blokjes, tomatenblokjes, lente-uitjes en aardappeltjes door elkaar en strooi er wat zout over.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de beboterde ovenschaal.
- Roer wijn, visfond, (kook)room en 1 el geraspte kaas door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet dit over de zalm-aardappeltjes.
- Meng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dit over het gerecht.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat 20-30 minuten bakken tot er een korstje op komt.