Ovenschotel aardappelen of krieltjes met zalm tomaten en lenteuitjes

Ovenschotel aardappelen of krieltjes met zalm tomaten en lenteuitjes

Smulweb imageSmulweb

Een licht pittige ovenschotel van aardappelen of krieltjes en zalm. Met tomatenblokjes, lente-ui en aangevuld met witte wijn, visfond en lekker veel kaas. Gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel aardappelen of krieltjes met zalm tomaten en lenteuitjes op tafel.

  1. Snij de vis in blokjes.
  2. Halveer de krieltjes en kook ze in water met zout, afhankelijk van de grootte, plm. 6-8 minuten. Laat ze goed uitlekken. Als je gewone aardappelen gebruikt, snij ze dan in niet te kleine blokjes.
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes.
  4. Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Schep in een kom de zalm-blokjes, tomatenblokjes, lente-uitjes en aardappeltjes door elkaar en strooi er wat zout over.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem van de beboterde ovenschaal.
  7. Roer wijn, visfond, (kook)room en 1 el geraspte kaas door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet dit over de zalm-aardappeltjes.
  8. Meng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dit over het gerecht.
  9. Zet de schaal in het midden van de oven en laat 20-30 minuten bakken tot er een korstje op komt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel