Varkensvlees recepten

Zelf Varkensvlees gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Varkensvlees recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Pulled pork van de BBQ

Pulled pork van de BBQ

magazine badge magazine

Maak op de BBQ de lekkerste pulled pork van procureur met mosterd en kruidenmix. Laat rustig garen tot de kerntemperatuur 92°C is en trek daarna het vlees met de hand in draadjes uit elkaar. Serveer met de heerlijke BBQ-saus van ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersauce. Smullen maar!

525 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(4)

Ingrediënten

  • 750 g procureur aan een stuk (varkensvlees)
  • 2 el Franse mosterd
  • 2 el kruidenmix voor braad, grill & bbq (busje à 70 g)
  • 100 ml Ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 40 g Donkere Basterdsuiker
  • 1 el Worcestersauce
  • 1 Vleesthermometer
  • 1 (kamado) barbecue
  • 2 vellen aluminiumfolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pulled pork van de BBQ op tafel.

  1. Bestrijk de procureur rondom met de mosterd, bestrooi vervolgens met de kruidenmix en wrijf goed in. Doe het vlees in een bak of zak en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur tussen de 100°C en 120 °C. Leg het stuk procureur op de barbecue en steek de vleesthermometer erin.
  3. Sluit het deksel en laat het vlees rustig in ca. 4 garen tot de kerntemperatuur 72°C is.
  4. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in 2 lagen aluminiumfolie. Leg terug op de barbecue, steek de thermometer er weer in en laat verder garen tot het vlees de kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt. Dit duurt nog ca. 2,5 uur. Het vlees is goed mals als je een satéprikker zonder weerstand in het vlees kunt prikken. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.
  5. Doe intussen voor de barbecuesaus de ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersauce in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat de saus 5 min. op laag vuur doorkoken en neem van het vuur.
  6. Trek het vlees met 2 vorken of met de hand in draadjes uit elkaar. Meng er de barbecuesaus door.