- 1 el Water
- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroenschuimtaart op tafel.
- Meng de bloem en suiker. Snijd de boter in klontjes. Meng de boter door het suiker-bloemmengsel tot een kruimelig deeg. Meng de eidooier met het water en kneed het door het bloemmengsel tot een stevig deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een platte cirkel. Bekleed een taartvorm met een doorsnede van 23 cm ermee. Breng in de rand een vorm aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Ga de bodem nu blindbakken.
- Bedek de bodem met bakpapier. Vul de bodem met gedroogde bonen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de bodem in 15 minuten bijna gaar, verwijder de bonen en bakpapier. Bak de bodem af tot het deeg egaal goudbruin en gaar is.
- Voor de vulling: Doe de suiker en maizena in een steelpan en voeg het water, citroenrasp en citroensap toe. Breng het mengsel op laag vuur aan de kook tot het dik wordt. Het vuur temperen en nog 3 minuten zachtjes laten koken. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los in een schaal. Roer er een beetje hete vulling door en schenk alles bij de vulling. Laat het al roerend nog 3 minuten koken. Roer de boter erdoor. Verdeel de vulling over de taartbodem.
- Schuim: Sla de eiwitten stijf. Doe er geleidelijk extra suiker bij en blijf roeren tot er pieken ontstaan. Smeer het schuim over de hete vulling tot aan de rand. Bak de taart 10 minuten in de oven op 220 graden tot het schuim goudkleurig is. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.