Scaloppini al vino bianco kalfsoester in witte wijnsaus

Scaloppini al vino bianco kalfsoester in witte wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

De kalfsoester in witte wijnsaus, oftewel de scaloppini al vino bianco, is een Italiaanse klassieker. Door de oesters kort te bakken en vervolgens te laten sudderen in de saus krijg je een mals gerecht dat heerlijk smaakt bij een glas witte wijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Kalfsoesters

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Scaloppini al vino bianco kalfsoester in witte wijnsaus op tafel.

  1. Sla de kalfsoesters plat en wrijf ze in met een beetje zout en peper. Haal ze vervolgens door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
  2. Smelt de boter en olijfolie in een pan. Bak de kalfsoesters snel rondom bruin (3 of 4 tegelijk) en haal ze uit de pan. Houd ze warm.
  3. Giet het overtollige vet uit de pan en voeg de wijn en de helft van de fond toe. Laat dit op een hoge vlam plm. 1 a 2 minuten flink koken en schraap de aanbaksels goed van de bodem.
  4. Doe het vlees terug in de pan en laat de kalfsoesters, afhankelijk van de dikte, plm. 5 minuten zachtjes sudderen in de saus. Bedruip en keer ze af en toe.
  5. Leg de gare oesters op een voorverwarmde schaal. Voeg de rest van de fond toe aan de saus in de pan. Breng de saus vlug aan de kook en laat deze indikken tot stroperig en doorzichtig. Haal de pan van de warmtebron en roer er 2 eetlepels zachte boter door.
  6. Giet de saus over de oesters en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen