Andijvietaart met roquefort en noten

Andijvietaart met roquefort en noten

Smulweb imageSmulweb

Romige andijvietaart, met pittige Roquefort en knapperige noten. Bak het deeg goudbruin en schenk het ei-roommengsel over de andijvie. Een half uur in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Andijvietaart met roquefort en noten op tafel.

  1. Verwijder de harde nerven van de andijvie en snijd de andijvie in grove repen. Roerbak de andijvie in boter voor 5-10 minuten totdat de andijvie is geslonken en het vocht is verdampt. Laat de andijvie goed uitlekken.
  2. Klop de eieren los met crème fraiche. Roer de noten, roquefort, zout en peper erdoorheen.
  3. Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol de deegplakjes op elkaar uit en maak er een lap van 25 x 35 cm van. Bekleed een vorm met het deeg. Leg de andijvie op het deeg en schenk het eimengsel erover.
  4. Bestrijk de randen van het deeg met eierdooier. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten af.
eet smakelijk