Mayonaise zelf maken is het lekkerste

Mayonaise zelf maken is het lekkerste

Smulweb imageSmulweb

Mayonaise zelf maken is het allerlekkerste. Klop de eierdooiers op met mosterdpoeder, zout en peper en voeg daarna druppelsgewijs olie toe. Verdun de mayonaise met wijn, azijn of citroensap als het te dik wordt. Zo creëer je een dikke, zelfgemaakte mayonaise. Perfect als deksaus!

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mayonaise zelf maken is het lekkerste op tafel.

  1. Doe de eierdooiers met mosterdpoeder, zout en peper naar smaak in een zeer koude kom.
  2. Klop dit door elkaar met een houten lepel of mixer.
  3. Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl u voortdurend blijft kloppen, in het begin vooral niet te snel.
  4. Wanneer het mengsel dikker wordt, voeg dan de olie er wat sneller aan toe uiteindelijk in een dun straaltje.
  5. Verdun de mayonaise met een beetje wijn, azijn of citroensap als deze te dik wordt. Ga vervolgens verder met het bijgieten van de olie.
  6. Maak de mayonaise af door er de resterende wijn, azijn of citroensap door te kloppen.
  7. Zo maakt u een dikke mayonaise, geschikt als deksaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen