Rabarbercompote met gember

Rabarbercompote met gember

Smulweb imageSmulweb

Proef de lente met deze rabarbercompote met gember. Laat de rabarber kort koken en serveer met een gember in een bijna stroperige saus. Perfect om af te koelen in de koelkast alvorens te serveren.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabarbercompote met gember op tafel.

  1. Gebruik uitsluitend de stelen. Het blad van de rabarber bevat giftige stoffen. Jonge rabarber hoeft niet te worden geschild. Snijd de stelen in stukjes van circa 3 centimeter.
  2. Breng de rabarberstukjes met 1 1/2 deciliter water in een pan met dikke bodem aan de kook. Laat onder voortdurend roeren met een houten lepel de suiker erin oplossen. Jonge rabarber 5 minuten, oude 10 minuten.
  3. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en daarna in uiterst smalle reepjes.
  4. Schep de rabarber met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in een compoteschaal.
  5. Laat het kookvocht indampen tot een bijna stroperige massa is overgebleven. Roer de gemberreepjes en gembersiroop erdoor.
  6. Schenk de saus over de stukjes gekookte rabarber. Laat alles koud worden. Dek de schaal af met plastic folie en plaats de schaal ten minste 2 uur in de koelkast.
  7. Aan tafel nog eenmaal omroeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen