Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rabarbercompote met gember op tafel.
- Gebruik uitsluitend de stelen. Het blad van de rabarber bevat giftige stoffen. Jonge rabarber hoeft niet te worden geschild. Snijd de stelen in stukjes van circa 3 centimeter.
- Breng de rabarberstukjes met 1 1/2 deciliter water in een pan met dikke bodem aan de kook. Laat onder voortdurend roeren met een houten lepel de suiker erin oplossen. Jonge rabarber 5 minuten, oude 10 minuten.
- Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en daarna in uiterst smalle reepjes.
- Schep de rabarber met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in een compoteschaal.
- Laat het kookvocht indampen tot een bijna stroperige massa is overgebleven. Roer de gemberreepjes en gembersiroop erdoor.
- Schenk de saus over de stukjes gekookte rabarber. Laat alles koud worden. Dek de schaal af met plastic folie en plaats de schaal ten minste 2 uur in de koelkast.
- Aan tafel nog eenmaal omroeren.