Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende draai aan ouderwetse gehaktballen deze keer gevuld met romige kaas en prei en heerlijk krokant gepaneerd een ware traktatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei op tafel.

  1. Meng in een kom gehakt met 1 ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel. Snijd kaas in piepkleine blokjes. Roer roomkaas los en meng fijngesneden prei, kruiden en kaasblokjes erdoor.
  2. Verdeel het roomkaasmengsel in vier porties en het gehaktmengsel in vier porties. Vorm van iedere portie gehakt weer 2 platte schijven.
  3. Leg het roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak en druk een tweede plak gehakt erop. Druk vooral de zijkanten goed dicht, en vorm er een mooie dichte plak van.
  4. Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten. Doe je dit niet, dan gaan de gehaktballen open tijdens het bakken en loopt het kaasmengsel eruit.
  5. Klopt het tweede ei los voor de paneerlaag. Wentel de gehaktplakken eerst door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel (zijkanten eventueel 2x).
  6. Verhit (zonnebloem)-olie (of half olie, half boter) in een koekenpan. Bak de gehaktplakken - op niet al te hoge warmtebron - rustig rondom gaar en lichtbruin (plm. 20 minuten). Regelmatig draaien.
  7. Een andere mogelijkheid is de ballen eerst snel rondom bruin te bakken en dan in een voorverwarmde oven op 160 graden te zetten, gedurende plm. 20 minuten. Dan zijn de ballen nog lekkerder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Groente Prei