Aziatisch gekruide asperges roergebakken

Aziatisch gekruide asperges roergebakken

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Aziatisch gekruide asperges roergebakken met peultjes, lente-uitjes, knoflook, rode peper, gember en cashewnoten. Geniet van de smaken van oestersaus, sojasaus en beetgare asperges.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Peultjes
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aziatisch gekruide asperges roergebakken op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges schuin in stukken. Was de peultjes en snijd de puntjes eraf. Was de lente-uitjes en snijd deze in schuine stukken van 2 cm. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Pel de knoflook en de gember en hak deze ook fijn.
  2. Kook de aspergestukjes (niet de kopjes!) even voor in water met zout tot beetgaar.
  3. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en gember. Schep dan de peultjes en lente-ui erdoor. Roerbak alles 4 minuten.
  4. Voeg de asperges, oestersaus, sojasaus en 2 eetlepels water toe en verwarm alles nog 3 minuten met een deksel op de wok.
  5. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges