- 50 g Peultjes
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Aziatisch gekruide asperges roergebakken op tafel.
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges schuin in stukken. Was de peultjes en snijd de puntjes eraf. Was de lente-uitjes en snijd deze in schuine stukken van 2 cm. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Pel de knoflook en de gember en hak deze ook fijn.
- Kook de aspergestukjes (niet de kopjes!) even voor in water met zout tot beetgaar.
- Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en gember. Schep dan de peultjes en lente-ui erdoor. Roerbak alles 4 minuten.
- Voeg de asperges, oestersaus, sojasaus en 2 eetlepels water toe en verwarm alles nog 3 minuten met een deksel op de wok.
- Schep op het laatst de cashewnoten erdoor.