Calzone

Calzone

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door een echte Italiaanse calzone met pittige kippengehakt, ui, knoflook, tomatensaus en milde cayennepeper. Omringd door knapperig deeg uit de oven. Buon Appetito!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Calzone op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Bereid het pizzadeeg met water en 2 eetlepels olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Was en hak de peterselie.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en groenten toe aan het gehakt en bak het 4 minuten.
  5. Roer de tomatensaus, pijnboompitten en peterselie door het gehakt. Breng het op smaak met cayennepeper en citroensap.
  6. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Verdeel het gehakt over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij. Maak de deegrand nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de rand goed aan.
  7. Bak de pizza in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza