- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Calzone op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Bereid het pizzadeeg met water en 2 eetlepels olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Was en hak de peterselie.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en groenten toe aan het gehakt en bak het 4 minuten.
- Roer de tomatensaus, pijnboompitten en peterselie door het gehakt. Breng het op smaak met cayennepeper en citroensap.
- Rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Verdeel het gehakt over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij. Maak de deegrand nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de rand goed aan.
- Bak de pizza in het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.