Garnalen in kerrie-kokossaus

Garnalen in kerrie-kokossaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kruidig gerecht met garnalen. Uitje, knoflook, peper, trassi, kokosmelk en kruiden zoals kerrie, gember en sereh. Maak af met citroensap en zout. Serveer met rijst en sperziebonen. Een maaltijd om je vingers bij af te likken!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Garnalen in kerrie-kokossaus op tafel.

  1. Ontdooi de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit olie in een wok of koekenpan en bak ui, knoflook, peper en trassi 3 minuten zachtjes.
  3. Strooi kerrie, gember, koriander en sereh over de gebakken groenten en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg kokosmelk toe en warm dit 1 minuut op. Schep de garnalen erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten doorwarmen.
  5. Breng op smaak met citroensap en zout.
  6. Serveer het gerecht met rijst en sperziebonen. Tip: Bewaar een restant kokosmelk niet in het blikje, want dit kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden of prima ingevroren worden.
eet smakelijk