Oosterse fondue

Oosterse fondue

Smulweb imageSmulweb

Met deze oosterse fondue waan je je in Azië! Gegrilde groenten, champignons, en wortel geven de fondue een Aziatisch tintje. Serveer met twee overheerlijke sauzen: een frisse gemberdipsaus en een exotische pindadipsaus. Dippen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse fondue op tafel.

  1. Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Maak de paprika's schoon en snijd ze in grote stukken. Maak de champignons schoon. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes van 1 cm. Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze grof.
  2. Pureer voor de pindasaus de pinda's met de keukenmachine en meng ze met de sherry, sinaasappelsap en 1 eetlepel sojasaus. Breng het goed op smaak.
  3. Schil voor de gembersaus de gember en rasp hem zeer fijn. Meng de gember met de rijstazijn, 8 eetlepels sojasaus en de olie.
  4. Verhit de bouillon op het vuur en plaats de pan dan op een rechaud.
  5. Laat het vlees en de groenten in de hete bouillon gaar worden.
  6. Serveer er de sauzen en stokbrood bij.
eet smakelijk