Boekweit recepten
Zelf Boekweit gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Boekweit recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 100 g Boekweit korrels
- 150 ml Magere melk
- 35 g ongezouten walnoten
- 0.5 stuks Conference Peer
- 0.25 tl Verstegen Specerijenmix voor Koek & Speculaas
- 1 tl Honing
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Boekweitontbijt op tafel.
- Laat de boekweit een nacht lang weken in water. Giet de geweekte boekweit in een vergiet en spoel af met koud water.
- Doe de boekweit samen met de melk in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt.
- Hak de walnoten zodat ze iets kleiner worden en rooster ze licht in een koekenpan. Laat ze afkoelen. Was ondertussen de peer en snijd hem in kleine stukjes.
- Pureer de boekweit met een staafmixer tot een gladde, romige pap. Roer de speculaaskruiden erdoor, serveer in een kom en garneer met de stukjes peer, walnoot en honing.