Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Boekweitontbijt

Boekweitontbijt

foodcoach badge foodcoach

Een heerlijk boekweitontbijt met romige, gladde pap, Hollandse honing, walnoten die licht geroosterd zijn en stukjes zachte peer. Dit ontbijt zorgt ervoor dat je de dag goed kunt beginnen zonder trek te krijgen.

490 min bereiden 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 100 g Boekweit korrels
  • 150 ml Magere melk
  • 35 g ongezouten walnoten
  • 0.5 stuks Conference Peer
  • 0.25 tl Ver­ste­gen Specerijenmix voor Koek & Spe­cu­laas
  • 1 tl Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Boekweitontbijt op tafel.

  1. Laat de boekweit een nacht lang weken in water. Giet de geweekte boekweit in een vergiet en spoel af met koud water.
  2. Doe de boekweit samen met de melk in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt.
  3. Hak de walnoten zodat ze iets kleiner worden en rooster ze licht in een koekenpan. Laat ze afkoelen. Was ondertussen de peer en snijd hem in kleine stukjes.
  4. Pureer de boekweit met een staafmixer tot een gladde, romige pap. Roer de speculaaskruiden erdoor, serveer in een kom en garneer met de stukjes peer, walnoot en honing.