Char siu

Char siu

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Char Siu is de perfecte maaltijd voor een chinees avondje. Marineer het vlees met knoflook, sojasaus, honing en steranijs zodat het vlees mals en smaakvol wordt, rooster in de oven en serveer met rijst en verse groenten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Char siu op tafel.

  1. Snij het vlees met de draad mee in lange, circa 2,5 cm dikke lappen.
  2. Meng alle andere ingrediënten, behalve de olie, door elkaar.
  3. Voeg het vlees toe en meng goed door elkaar.
  4. Laat het geheel minstens 3 uur marineren, waarbij je het vlees enkele keren omdraait.
  5. Laat het vlees goed uitlekken en bewaar de marinade.
  6. Leg het vlees op het rooster van de oven en plaats de braadslee met een laagje water onderin de oven, onder het vlees.
  7. Rooster in een hete oven van 220°C, circa 12 a 15 min.
  8. Meng 2 el marinade met de olie en bestrijk daarmee het vlees. Draai het vlees om en bestrijk ook de andere kant.
  9. Draai de oven op 175°C en rooster het vlees nog circa 25 minuten, of langer tot het gaar is. Tussentijds het vlees af en toe omdraaien en bestrijken met het marinade/oliemengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees