- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Char siu op tafel.
- Snij het vlees met de draad mee in lange, circa 2,5 cm dikke lappen.
- Meng alle andere ingrediënten, behalve de olie, door elkaar.
- Voeg het vlees toe en meng goed door elkaar.
- Laat het geheel minstens 3 uur marineren, waarbij je het vlees enkele keren omdraait.
- Laat het vlees goed uitlekken en bewaar de marinade.
- Leg het vlees op het rooster van de oven en plaats de braadslee met een laagje water onderin de oven, onder het vlees.
- Rooster in een hete oven van 220°C, circa 12 a 15 min.
- Meng 2 el marinade met de olie en bestrijk daarmee het vlees. Draai het vlees om en bestrijk ook de andere kant.
- Draai de oven op 175°C en rooster het vlees nog circa 25 minuten, of langer tot het gaar is. Tussentijds het vlees af en toe omdraaien en bestrijken met het marinade/oliemengsel.