Ovenschotel met witlof ham en eieren

Ovenschotel met witlof ham en eieren

Smulweb imageSmulweb

Vandaag een heerlijke ovenschotel met witlof, ham en eieren op het menu. Een romige en hartige maaltijd. Serveren met brood om de schaal helemaal uit te lepelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(13)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel met witlof ham en eieren op tafel.

  1. Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen.
  3. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren.
  4. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Vlees Ei Witlof