- 600 ml Water
- 0.25 el Tijm vers
- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Jambalaya op tafel.
- Kook de kipfilet langzaam gaar in water met zout, peper, ui, selderij en peterselie.
- Laat de kipfilet iets afkoelen en snijd het in blokjes.
- Zeef het vocht en kook de rijst in dit vocht gaar.
- Laat het vocht uit de rijst verdampen totdat de rijst korrelig is.
- Bak de ui in olie glazig.
- Bak de paprika's en prei aan en voeg de rijst toe. Bak de rijst mee totdat het glazig is en met olie omhuld.
- Meng nu de ham en chorizo erdoor.
- Voeg de overige ingrediënten (behalve de tomaten) toe aan het rijstmengsel en meng goed.
- Laat alles in 20 minuten goed warm en gaar worden.
- Voeg 5 minuten voor het serveren de partjes tomaat toe.