Tofu met boerenkool

Tofu met boerenkool

Smulweb imageSmulweb

Pittige tofu met boerenkool stamppot. Rooktofu 30 min. marineren in sambal en shoyu, daarna 5 min. bakken met sojasaus. Breng jus van o.a. tomatenketchup, ui en juspoeder eventjes aan de kook. Meng aardappelen, groenten en nootmuskaat tot stamppot en voeg jus naar voorkeur toe. Serveer afgemaakt met tofu.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tofu met boerenkool op tafel.

  1. Dep de rooktofu goed droog en snijd hem in kleine blokjes. Laat deze een half uur marineren in een kom met sambal en 4 eetlepels shoyu.
  2. Zet de aardappelen op met weinig water en voeg de in kleine stukjes gesneden groenten toe. Als je spruitjes gebruikt, laat dan eerst de aardappelen 10 minuten alleen koken. Bak de tofu in olie ca. 5 minuten op een redelijk hoog vuur en voeg tijdens het bakken 2 eetlepels sojasaus toe. Doe de gebakken tofu dan uit de pan in een schaaltje.
  3. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit dan de in stukjes gesneden uien tot ze een beetje glazig zijn. Voeg nu 0,5 liter koud water, de tomatenketchup, 2 eetlepels sojasaus en de juspoeder toe. Laat het mengsel al roerend aan de kook komen en dan eventjes doorpruttelen. Voeg nog wat juspoeder toe als de jus te dun is.
  4. Voeg als de aardappelen en groenten gaar zijn (ca. 25 minuten) de nootmuskaat, peper, zout en de helft van de jus toe. Stamp alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat water en olie toe als de stamppot te droog wordt. Warm de gebakken tofu nog even op met de resterende jus.
  5. Serveer de stamppot met de gebakken tofu op een bord en voeg de resterende jus toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Tofu Boerenkool